Seuran kunniajäsen ja sielu Margareta Segersven rekiajelulla.

Suomen Vaunuhistoriallinen Seura ry

Hallitus:

Heidi Sinda, puheenjohtaja, seuran ja hallituksen johto, Urjala
heidi.sinda(at)gmail.com

Agrologi AMK. Heidi on Suomen menestyneimpiä valjakkoajajia, mm. MM-joukkuehopeaa 2002 Ranskassa. Heidi on SRL:n koulutuomari, esteratamestari ja valjakkoajon aluevalmentaja. Hän on kouluttanut satoja hevosia ajoon. Kaiken tämän lisäksi löytyy aikaa myös tanssimiseen.  Hidas valssi ja fusku ovat suosikkitanssit. Heidi on Helsingin Ruskeasuon tallien kasvatti, joka jo junioriaikana edusti Suomea kouluratsastuksessa. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen hän opiskeli Mustialan maatalousoppilaitoksessa.

Heidi on hevostalousyrittäjä ja on tarjonnut esi-isiensä maille perustamassaan Hessi-tallissa Urjalassa reilun 20 vuoden ajan koulutusta ja valmennusta sekä erilaisia hevoselämyksiä mm. hääkyydityksiä. Hän myös tuo maahan sekä myy valjakkoajoon valjaita ja alan varusteita maneesi-myymälässään. Tyttären myötä on myös vikellys tullut toimintaan mukaan. Heidi on osallistunut hevosilla elokuvien tekoon ja jopa rockvideoihin.

Häneltä löytyy mm. mummolan Victoria-vaunut ja trillat, jotka ovat yhä ajokuntoisia, kuten myös useat vanhat reet. Suurin osa ajokalustosta on kuitenkin uudempaa tuotantoa.

Elna Jokinen, tiedotusvastaava, Salo

Matti Lahtinen, rahastonhoitaja, Vihti

Petri Luoto, sihteeri, Porvoo

Koulutukseltaan insinööri. Suurin osa työhistoriasta on liittynyt pankkien IT ratkaisuihin, kuten tietoliikenteen, turvaratkaisujen ja Cash Management -järjestelmien kehitykseen.

Pääasiallinen harrastus jo 30v ajalta on liittynyt hevosiin. Tällä hetkellä perheellä on kaksi omaa hevosta. Jos ei itse ole selässä tai ajamassa, niin tyttären hevosharrastuksen vuoksi "hevostelu" on kuitenkin päivittäistä. Hän on ollut myös paikallisen ratsastusseuran, Porvoon Mustangin puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä yhteensä kymmenisen vuotta. Myös Nordean ratsastuskerhon hallituksen jäsenenä Petri on ollut useita vuosia.

Sikäli kun hevosharrastukselta aikaa jää, se kuluu kesäisin mökkeillessä tai purjehtiessa perheen matkaveneellä. Naapurimaidenkin satamat ovat tulleet tutuiksi, pisimmillään Riikaa myöten. Muita harrastuksia ovat elektroniikan suunnittelu ja ohjelmointi. Seuran Perinnerekisteri on Petrin omaa tuotantoa.

Käytettävissä olevaa ajokalustoa on tällä hetkellä puiset heinäkärryt, kirkko- ja parireet, sekä maratonvaunut.

Heidi Mäkinen, tiedotusvastaava ja vaunumestari, Hämeenkyrö

Heidi on ratsastuksenohjaaja ja ratsastuskouluyrittäjä. Heidi on aina tehnyt töitä hevosten parissa, ja ratsastuksenopettaja on lapsuuden haaveammatti. Hevosia kotitilalla on tällä hetkellä 18.

Vapaa-aika kuluu hevosharrastuksien parissa niin valjakkoajossa kuin ratsastuskilpailuissa, mutta sydäntä lähellä ovat myös musiikki, teatterit, museot sekä historian lukeminen ja tutkiminen.

Mika Palosara, varapuheenjohtaja, Kouvola

Mika on koulutukseltaan konetekniikan DI. Teollisista tehtävistä hän on siirtynyt asteittain ammatillisen koulutuksen pariin ja toimii tällä hetkellä toimitusjohtajana ja rehtorina Harjun oppimiskeskuksessa, joka on pitkäaikainen luonnonvaran ammatillinen koulutusorganisaatio Virolahdella. Oppilaitoksen koulutustoiminnassa painottuu hevosalan ammatillinen koulutustoiminta, johon kytkeytyy erityispiirteinä ja uusina asioina esteratsastussimulaattorit, aktiivipihatto sekä hevosiin liittyvä tutkimustoiminta.

Oppilaitoksen yhteydessä toimii hevosajoneuvoja ja -työkoneita sisältävä Kiessi-museo, joka on avoinna kesäisin Kiessi-kahvilan yhteydessä. Harjun oppimiskeskuksen historiallinen miljöö ja rikkaat kulttuurilliset kerrostumat luovat erilaisille tapahtumille ja kokoontumisille suositun kohtaamispaikan.

Mikan harrastuksiin kuuluu vahvasti musiikki fagotin ja matalien vaskien soittajana sekä kuorolaulajana. Ja jos työstä ja musiikkiharrastuksista aikaa jää, tavoittaa hänet usein kesämökiltä perinnesaunan ja ankkalammikon lähistöllä jotain suunnittelemassa.

Isabella Salenius, ruotsinkielisen tiedotuksen vastaava ja ystävyysseurojen yhdyshenkilö, Kirkkonummi

Ekonomi Isabella Salenius vaalii sukukartanoaan Oitbackaa, missä on vaunumuseo, jonka kalustoon kuuluu esi-isien alkuperäisessä kunnossa olevia vanhoja vaunuja, rekiä ja valjaita. 
 


Toiminnantarkastaja:
Virpi Tunninen, Eura